štvrtok 8. augusta 2013

Vytvorte nový panel nástrojov a zorganizujte si makrá (Excel 2003)

Akonáhle začnete používať makrá pri každodennej práci, môžu sa začať nabaľovať do veľkého, neorganizovaného chaosu. A nepomôže ani to, že existuje niekoľko spôsobov, ako môžete spustiť makro (tlačidla na paneli nástrojov, klávesové skratky, cez dialógové okno Makrá, atď). Ich použitie by mohlo byť jednoduchšie, ak by ste ich všetky mali na jednom paneli. Takisto je pohodlnejšie, ak si môžete zobraziť alebo skryť makrá jednoduchým zobrazením alebo skrytím panela nástrojov, kde si ich ukladáte.

Ak chcete vytvoriť nový panel nástrojov, vyberte menu Tools | Customize. V dialógovom okne Customize, ak je to potrebné, kliknite na kartu Toolbars a kliknite na tlačidlo New. V okne New Toolbar zadajte názov panela nástrojov do poľa Toolbar Name a kliknite na tlačidlo OK.


Panel nástrojov je pridaný do zoznamu Toolbars v dialógovom okne Customize a zobrazí sa ako prázdny panel.Teraz už stačí len kliknúť na kartu Commands v rovnakom dialógovom okne, prejsť nadol zoznamom Categories a zvoliť Macros. V zozname Commands môžete ďalej kliknúť a presunúť tlačidlo Custom Button do nového panela. Keď je nové tlačidlo pridané na paneli nástrojov, kliknite pravým tlačidlom myši na tlačidlo a vyberte Assign Macro z ponuky pre prístup k dialógovému oknu Assign Macro.



Vyberte si makro zo zoznamu a kliknite na tlačidlo OK. Teraz stačí pridať toľko tlačidiel na nový panel nástrojov koľko potrebujete pre vaše makrá.