utorok 10. augusta 2010

Chcete sa stať profesionálom v Adobe produktoch?

V súčasnom vysoko konkurenčnom svete potrebujete byť viac než len bežní používatelia digitálnych komunikačných technológií. Adobe certifikácia môže zvýšiť dôveryhodnosť inštruktorov a všetkým ostatným otvoriť nové možnosti na trhu práce. Adobe ponúka rôzne možnosti ako potvrdiť svoje zručnosti v oblasti digitálnych médií.

Lektori a študenti sa môže certifikovať na základnej úrovni zručností ako Adobe Certified Associate (ACA) a na profesionálnej úrovni zručností ako Adobe Certified Expert (ACE).

Adobe Certified Associate (ACA)

Táto certifikácia je potvrdenie, ktoré preukazuje základné zručnosti nevyhnutné na plánovanie, navrhovanie, výstavbu a udržiavanie efektívnych komunikácií pri použití rôznych foriem digitálnych médií.

Každá certifikačná skúška na úrovni Adobe Certified Associate zodpovedá konkrétnej Adobe aplikácii používanej na digitálnu komunikáciu, konkrétne:
  • Web Communication using Adobe® Dreamweaver®
  • Rich Media Communication using Adobe Flash®
  • Visual Communication using Adobe Photoshop®

Príprava na certifikačnú skúšku

Pozrite si študijné ciele, ktoré pokrývajú jednotlivé certifikačné skúšky. Študijné plány sú vytvorené tak, aby umožnili študentom úspešne sa pripraviť na tieto skúšky. Študijné ciele a študijné plány nájdete na stránke: http://www.adobe.com/education/instruction/ace/

Adobe Certified Expert (ACE)

Odlíšiť sa na pracovnom trhu nie je ľahké. Viac ako kedykoľvek predtým dnes potrebujete jednoznačný spôsob, ako preukázať svetu svoje kvality. Riešením je Adobe certifikácia, ktorá je priemyselný štandardom a je najlepším spôsobom, ako dokázať svoju odbornosť v ovládaní Adobe produktov.

Adobe Certified Expert (ACE) je osoba, ktorá preukázala profesionálnu úroveň odbornosti v jednom alebo viacerých Adobe produktoch. Na získanie titulu ACE musíte úspešne zvládnuť jednu alebo niekoľko produktovo špecifických odborných skúšok.

Adobe Certified Instructor (ACI)

Ak sa venujete vyučovaniu alebo trénovaniu iných v používaní Adobe produktov, tak neexistuje lepší spôsob na preukázanie vašej kvalifikácie, ako certifikát inštruktora od Adobe. Na základe certifikátu Adobe Certified Instructor (ACI) získate kompletnú podporu spoločnosti Adobe. Vaše kurzy budú úspešné aj vďaka širokému portfóliu podporných materiálov od Adobe – vrátane tréningových materiálov, najčerstvejších produktových aktualizácií a propagačných materiálov.

Adobe Certiefied Instructor je Adobe Certified Expert, ktorý dotiahol svoje odborné zručnosti na vyššiu úroveň a poskytuje vzdelávanie Adobe produktov. Aby ste sa mohli stať ACI, musíte vedieť preukázať inštruktorskú kvalifikáciu (poverenie vzdelávať, absolvovať skúšku CompTIA CTT+ alebo jej ekvivalent) a musíte úspešne absolvovať jednu alebo viaceré ACE skúšky.

Kroky nevyhnutné k ACI certifikácii sú uvedené na stránke http://www.adobe.com/support/certification/aci_certify.html

Počítačová škola New Horizons Slovensko sa práve stala autorizovaným testovacím centrom Pearson VUE a  možnosť vykonať certifikačné skúšky začne ponúkať už v septembri 2010. Pozrite si aj aktuálnu ponuku Adobe kurzov, ktoré vám New Horizons ponúka.