pondelok 16. augusta 2010

Tip: 5 štetcov vo vysokej kvalite pre Photoshop na stiahnutie zadarmo

Každý dizajnér ocení, ak má k dispozícii kolekciu rôznych štetcov, ktoré môže použiť. Nedávno sme zverejnili odkaz na kolekciu 626 bokeh textúr, pomocou ktorých ste mohli spestriť svoje grafické výtvory. Dnes vám prinášame 5 rôznych štetcov vo vysokej kvalite pre Photoshop. Určite vám pomôžu vytvoriť veľmi zaujímavé efekty.

Všetky štetce sú k dispozícii na stiahnutie na stránkach Design Magazine.




Ako nainštalovať štetec do Photoshopu?

Súbory, ktoré obsahujú štetce pre Photoshop, majú príponu abr. Súbory s touto príponou treba nakopírovať do priečinka Brushes. Štandardne sa tento priečinok nachádza v:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Presets\Brushes

Po nakopírovaní doplnkových štetcov spustite Photoshop. Na paneli nástrojov kliknite na nástroj štetec. Na paneli s možnosťami nástroja kliknite na robaľovaciu šípku vedľa aktuálne zvoleného štetca.



Vedľa vstupného poľa na zadanie veľkosti stopy štetca sa nachádza šípka, pomocou ktorej zobrazíte kontextové menu. V dolnej časti menu si vyberte paletu štetcov, ktorú chcete použiť. V našom prípade je to floral_brushes.



Kliknite na tlačidlo OK, čím sa aktuálne zvolená paleta nahradí novou paletou so štetcami. Vybraná paleta s kvetmi je zobrazená na nesledujúcom obrázku.


Ak chcete dosiahnuť ešte lepšie výsledky, pozrite sa ako si môžete prispôsobiť vlastnosti štetca, alebo ako si môžete vytvorené nastavenie štetca uložiť a znova použiť v budúcnosti.