utorok 21. septembra 2010

Tip: Nový kontakt zo správy na jedno kliknutie (Outlook 2000/2002/2003/2007/2010)

Existuje niekoľko spôsobov ako si môžete pridať e-mailové adresy medzi kontakty. Ale tento jednoduchý spôsob určite ešte nepoznáte! Vytvoriť nový kontakt priamo z e-mailovej správy je naozaj veľmi ľahké.

Kliknite na e-mailovú správu a presuňte ju do priečinka Kontakty (Contacts) v zozname priečinkov (presuňte ju na ikonu Kontakty v navigačnom pruhu v Outlooku 2003/2007/2010). Držte stlačené tlačidlo myši a po chvíli sa rozbalia priečinky s kontaktmi.



Ak máte viacero priečinkov s kontaktmi, pretiahnite e-mail do toho priečinka, kde by ste chceli tento kontakt vytvoriť. Po uvoľnení tlačidla myši sa zobrazí karta Kontakty s informáciami doplnenými z e-mailovej správy. Pridajte ďalšie údaje podľa potreby a kliknite na tlačidlo Save and Close.


Tento postup možno tiež použiť na vytvorenie e-mailovej správy, položky kalendára, úlohy, záznamu denníka aj poznámky. Napríklad, pretiahnite záznam z kalendára do priečinka Doručená pošta v zozname zložiek (alebo Pošta v navigačnej pruhu) a vytvorí sa nová e-mailová správa.