pondelok 29. novembra 2010

Ako zvýrazniť polia v dokumente (Word 2000/2003/2007/2010)

Polia (field codes) môžu v dokumente veľmi ľahko splynúť s okolitým textom, čo výrazne znižuje ich identifikáciu a komplikuje vykonanie prípadných zmien v ich obsahu. Microsoft Word vám ponúka dve možnosti, ako môžete pole zviditeľniť medzi okolitým textom – môžete priamo zobraziť kód poľa alebo môžete pole zvýrazniť tieňovaním.

Ak chcete, aby sa v dokumente namiesto textového poľa alebo záložky zobrazil kód poľa, ako napríklad { FORMTEXT } alebo { BOOKMARK }, stlačte na klávesnici [Alt][F9]. Alebo môžete v menu vybrať Tools | Options a následne na karte View v časti Show označte možnosť Field Codes.

Druhá možnosť (zvýraznenie kódov polí) sa tiaž nachádza na záložke View. V časti View zvoľte možnosť Always alebo When Selected pri možnosti Field Shading. Vo Worde 2010 nájdete túto možnosť, ak zvolíte kartu File a v ľavom menu voľbu Options. V okne Word Options v ľavom menu zvoľte možnosť Advanced a v časti Show document content označte možnost Show field codes instead of their values a v rozbaľovacom menu vyberte možnosť Always, prípadne When selected.