piatok 31. decembra 2010

Kto sú naši čitatelia?

Náš blog sme spustili pred pol rokom – presne 27. 6. 2010 zverejnením prvých tipov. Postupne pribúdali tipy a triky z rôznych počítačových oblastí. Aké vlastne boli, čomu sme sa najčastejšie venovali a koľko článkov sme na blogu zverejnili, môžete čiastočne zistiť aj sami, ak sa pozriete na počet kľúčových slov v jednotlivých kategóriách a aktuálny počet článkov v našom archíve.

Dnes sa s vami chceme podeliť o niektoré štatistické údaje, ktoré nemáte ako čitatelia k dispozície. Počas existencie blogu na stránku zavítalo približne 2800 unikátnych návštevníkov, z toho 1100 z nich sa k nám opätovne vrátilo.


Na náš blog zavítali návštevníci zo 40 krajín sveta. Prevažná väčšina prišla zo Slovenska, ďalšími krajinami boli Česká republika a Veľká Británia. Na nasledujúcej mape môžete vidieť, z ktorých slovenských miest k nám chodili návštevníci najčastejšie.



Najobľúbenejší webový prehliadač medzi našimi návštevníkov je Firefox a používa ho 45 % návštevníkov. Za ním nasleduje s 24 % Internet Explorer a s necelými 16 % prehliadač Google Chrome.

Najnavštevovanejším článkom bol článok Zmena jazyka rozhrania vo Windows 7, ktorý si od 9. augusta 2010 prečítalo 720 návštevníkov. Najrušnejším dňom bol 9. september 2010, kedy si naši návštevníci prečítali viac ako 100 rôznych článkov.

Dúfame, že sa k nám budete aj naďalej vracať a pri hodnotení roku 2011 sa vám budeme môcť pochváliť aspoň s dvojnásobnými číslami.