štvrtok 13. januára 2011

E-mail z dokumentu alebo dokument z e-mailu? (Word 2003/2007/2010)

Možno ste nevedeli, ale Microsoft Word môžete veľmi jednoducho použiť aj na vytvorenie e-mailovej správy. Na druhej strane, čo ak by ste chceli uložiť svoju prácu ako dokument a nie ako e-mail?

Aby ste sa mohli prepínať medzi dokumentom a e-mailom v balíku Office 2007 alebo 2010, musíte najprv pridať tlačidlo Send To Mail Recipient na panel rýchleho spustenia. Kliknite na rozbaľovaciu šípku a z ponuky vyberte možnosť More Commands.


V novom okne vyberte možnosť All Commands z ponuky Choose Commands From. Potom sa v zozname príkazov presuňte až takmer na koniec, kde nájdete možnosť Send To Mail Recipient. Vyberte túto možnosť a kliknite na tlačidlo Add, ktoré presunie tento príkaz do pravého okna.


Kliknite na tlačidlo Ok a ikona tlačidla pribudne na konci paneli rýchleho spustenia. Ak kliknete na tlačidlo, z vášho dokumentu sa stane e-mail. Ak kliknete znova, prepnete sa naspäť do dokumentu vo Worde.


V starších verziách Microsoft Office je to jednoduchšie. Stačí, ak vo Worde kliknete na štandardnom paneli s nástrojmi na tlačidlo E-mail. Váš dokument sa automaticky skonvertuje na e-mail a vy môžete pokračovať v jeho úpravách. Ako môžete transformovať e-mailovú správu späť do dokumentu vo Worde? Všetko, čo potrebujete je ďalšie kliknutie na ikonku E-mail. Všetky informácie obsiahnuté v hlavičke e-mailu sa stratia a vám ostane len dokument.