pondelok 21. februára 2011

Farebné udalosti v kalendári (Outlook 2003/2007/2010)

Keď vytvárate novú schôdzku v kalendári, môžete k nej priradiť farebné menovky. Výhoda farebných menoviek sa prejaví najmä vtedy, ak si do jedného kalendára značíte pracovné aj súkromné schôdzky. Takto dokážete veľmi rýchlo rozlíšiť, čo súvisí s prácou a čo s vašim súkromím. Podobne si môžete špeciálnou menovkou označiť stretnutia so svojím nadriadeným.

Vytvorte si v kalendári novú udalosť alebo schôdzku. V Outlooku 2010 kliknite na karte Home a v skupine Tags na rozbaľovacie tlačidlo Categorize. Zobrazí sa vám zoznam preddefinovaných farebných menoviek. K jednej udalosti môžete pridať postupným výberom viac ako jednu menovku. Vlastné menovky si zadefinujete tak, že kliknite na posledné položku v menu All Categories.



V starších verziách Outlook zobrazíte dostupné menovky rozbalením ponuky Label, ktorá sa nachádza hneď vedľa miesta schôdzky. Ak chcete zmeniť názov preddefinovanej menovky, zvoľte v menu Edit | Label | Edit Labels pri otvorenom kalendári. Dvakrát kliknite na názov menovky a zadajte nové meno. Menovky sú platné len pre váš počítač, takže ak pošlete niekomu požiadavku na stretnutie s menovkou, príjemca vašu menovku neuvidí.