pondelok 20. júna 2011

Sledovanie zmien zvýraznené vlastnými farbami (Word 2003/2007/2010)

Ak používate nástroj Sledovanie zmien (Track changes), tak už určite viete, že Word používa inú farbu pre sledovanie zmien vykonaných každým používateľom. Hoci nemožno priradiť konkrétnu farbu jednotlivému používateľovi, je možné priradiť rovnakú farbu pre všetkých používateľov a môžete tiež priradiť špecifické farby pre určité typy zmien. Táto možnosť môže urobiť sledovanie zmien oveľa čitateľnejšie hlavne v prípadoch, kedy je samotná zmena dôležitejšia ako informácia o tom, kto zmenu urobil.

Ak chcete priradiť vlastnú farbu zmenám, postupujte podľa týchto krokov:
  1. Kliknite na ponuku Tools | Options a následne na záložku Track Changes. Vo Worde 2007/2010, kliknite na páse na kartu Review, a kliknite na rozbaľovaciu šípku na tlačidle Track Changes, potom zvoľte Change Tracking Options.

  1. Vyberte požadovanú farbu z farieb dostupných v rozbaľovacom zozname Color. Možnosť By author priradí každému používateľovi jedinečnú farbu, pričom jednotlivé farebné varianty zostanú rovnaké bez ohľadu na to, ktorý používateľ robí zmeny.
  2. Ak chcete, upravte nastavenie zobrazenia pre vkladanie, mazanie a zmeny formátovania, čím rozlíšite tieto typy zmien.
  3. Keď dokončení zmien v nastavení kliknite na tlačidlo OK a vráťte sa do dokumentu.
 
Zmeny v nastavení sledovania zmien sa vzťahujú iba na dokumenty na konkrétnom počítači.