pondelok 12. septembra 2011

Návrat do priečinka doručenej pošty (Outlook 2003/2007)

Pokiaľ ste nezmenili predvolené nastavenia programu Outlook, istotne ste si všimli, že pri zatvorení alebo zmazaní otvoreného e-mailu vám Outlook automaticky otvorí ďalšiu správu v priečinku doručenej pošty. Toto nastavenie je pohodlné v prípade, že vás čaká celý zoznam e-mailov na prečítanie. Avšak nie je to dobrý nápad, pretože ďalšia správa môže znamenať bezpečnostné riziko.

Vezmite do úvahy napríklad túto situáciu: Vymazali ste doručený e-mail a ďalšia správa od vás požaduje odoslanie potvrdenia o prečítaní. Nanešťastie, nie je možné vidieť čo daná správa obsahuje, až kým nepotvrdíte prijatie správy. Pokiaľ je daná správa spam, jej automatické prijatie vyšle informáciu o platnosti vašej e-mailovej adresy priamo spammerovi. Okrem toho automatické prezeranie e-mailu vo formáte HTML spustí čokoľvek čo kód obsahuje – a to je veľmi vážne bezpečnostné riziko.

Aby ste nepodstupovali toto riziko, nastavte Outlook pre návrat do priečinka doručenej pošty kedykoľvek e-mail zatvoríte alebo zmažete.
  1. Vyberte si z ponuky Tools l Options z hlavného menu aplikácie Outlook.
  2. Na karte Preferences kliknite na tlačidlo E-mail Options pre otvorenie dialógového okna E-mail Options.
Na paneli Message Handling vyberte položku Return To The Inbox zo zoznamu možností After Moving Or Deleting An Open Item. Odteraz akýkoľvek e-mail zatvoríte alebo zmažete, jednoducho sa vrátite do priečinka doručenej pošty a nemusíte hneď priamo prejsť na ďlšiu správu.