pondelok 15. októbra 2012

CompTIA končí vydávanie CTP+ certifikátov


Vzhľadom k zmenám v odvetví informačných technológií, CompTIA ukončí na konci tohto roka vydávanie certifikátov CompTIA CTP+. Certifikačná skúška CompTIA CTP+, ktorá sa začala vykonávať v roku 2010, pokrýva oblasť konvergovaných technológií, ktoré sú známejšie pod anglickým pojmom unified communications. Odkedy bola táto skúška na trhu, vznikli nové formy technológií, ktoré vyvolali viaceré zmeny. Tieto nové technológie zahŕňajú mobilné technológie a obchodné modely, ako je cloud computing. V dôsledku týchto nových technológií sa zmenili a budú aj naďalej meniť štandardy na meranie a testovanie profesionálov.



V reakcii na novo vznikajúce technológie, CompTIA pripravuje nové sériu skúšok z radu certifikácií, ktoré pokryjú témy ako cloud computing a mobilita. Na začiatku roka 2012, CompTIA spustila skúšku CompTIA Cloud Essentials. Táto certifikácia ukazuje, že jedinec vie, čo cloud computing znamená z obchodného a technického hľadiska, rovnako ako to, čo je potrebné na prechod a riadenie cloudu.

Posledný deň, kedy môžete vykonať certifikačnú skúšku CompTIA CTP+  je 31. december 2012. Tým, ktorí plánujú získať túto skúšku do konca roka, odporúčame pokračovať v štúdiu. Vopred zakúpené poukazy na CompTIA CTP+ skúšky budú platné len do 31. decembra 2012.

CompTIA CTP+ certifikácia je bez exspirácie.