streda 5. júna 2013

Môže inventúra siete ušetriť energie a peniaze?


Kým inventúra vašej siete vám pomôže udržať prehľad o organizácie zariadenie, je to tiež dobrý spôsob, ako znížiť účty za energie. Napríklad, je dôležité vedieť, či nie sú niektoré zdroje duplicitné a analýza toho, ako sa výpočtová technika používa vám môže pomôcť také nedostatky identifikovať.



V niektorých organizáciách nie je nezvyčajné, že niektoré strediská pridávajú do siete vlastné zariadenia alebo dokonca si siete inštalujú svojpomocne. Aj keď sa to nemusí zdať ako problém, že fungujú sebestačne, môže to viesť k nadmernej spotrebe elektrickej energie, ak sa používajú niektoré zariadenia duplicitne alebo nepracujú čo najefektívnejším spôsobom. Podobne mnohé organizačné zmeny vo firmách môžu znamenať, že niektoré zariadenia sa stanú nepotrebné.

Dokonca aj zariadenie, ktoré potrebujete, môže využívať energiu nehospodárne, pokiaľ nepodporuje najnovšie funkcie na úsporu energie. V niektorých prípadoch môže výmena zariadení v dlhodobom horizonte ušetriť peniaze. Z týchto dôvodov je vykonanie inventúry zariadení a nevyhnutných úpravy skvelý spôsob, ako znížiť spotrebu energie.