pondelok 30. augusta 2010

Tip: Ušetrite si čas nastavením predvoleného písma (PowerPoint 2000/2002/2003/2004/2007/2010)

Pri práci s PowerPointom je veľa spôsobov, ako môžete ušetriť čas a pracovať efektívnejšie. Niekoľko kliknutí si ušetríte, ak napríklad aplikujete prechody na viaceré snímky súčasne. Alebo ak viete, že budete používať určitý štýl textu v celej prezentácii (napríklad rovnaký typ písma), porozmýšľajte, či by nebolo dobré nastaviť si písmo ako predvolené pre aktívnu prezentáciu. Takto ušetríte čas, keďže nemusíte opakovane aplikovať štýl, keď vytvoríte na snímke nové textové pole.

Ak chcete zmeniť predvolené písmo len pre aktuálnu prezentáciu, vyberte Format | Font a v dialógovom okne Font, zmeňte písmo, štýl písma a veľkosť tak, aby vyhovovalo potrebám prezentácie. Kliknite na tlačidlo OK.


Vo verzii PowerPoint 2007 a 2010 je postup mierne odlišný. Vytvorte nové textové pole. V tomto poli nastavte parametre písma na karte Home v skupine Font. Následne kliknite pravým tlačidlom na textové pole a v kontextovom menu vyberte možnosť Set as Default Text Box.


Odteraz budú všetky nové textové polia v tejto prezentácii používať tieto nastavenia, avšak zmena neovplyvní textové polia, ktoré ste už mali vytvorené.