utorok 31. mája 2011

Lepšia pozícia stránky na Google znížením veľkosti (web)

Jedným z faktorov ovplyvňujúcich SEO hodnotenie je aj čas potrebný na načítanie stránky. Ak vám grafik navrhol bohatý grafický obsah, mali by ste zvážiť spôsoby, ako znížiť veľkosť stránky (šírku prenosového pásma, ktoré stránka využíva). To pomáha zvýšiť výkon vašich stránok a zlepšiť komfort návštevníkov. Tu je niekoľko spôsobov, ako prispieť k skráteniu času načítania stránky.

  • Pri rozsiahlejšom obsahu, je najlepšie použiť odkaz "Čítať ďalej". Tým sa minimalizuje čas načítania textu, fotografií alebo videa. Na vašej domovskej stránke nechajte len to najdôležitejšie a zvyšné informácie oddeľte odkazom "Čítať ďalej".
  • Umiestnite fotografie na niektorom z webov, ktoré sa zameriavajú na takúto službu, napr. Photobucket, Tinypic, Flickr alebo ImagShack. Používajte náhľady a dajte návštevníkom možnosť zväčšenia obrázkov, ak to budú potrebovať.
  • Používajte videá vo formáte FLV a umiestnite ich napr. na YouTube. Použite menšiu rozmery na zobrazenie videa. Čím väčšia je veľkosť videa, tým dlhšie trvá aj prehranie videa.
  • Použite CSS, aby ste zredukovali zbytočné HTML značky. Namiesto vloženého tabuliek použite DIV a a nezabudnite ani na zjednodušenie JavaScriptu.
Veľkosť súborov na webovej stránke kontrolujte na mesačnej báze. Odhadnite počet návštevníkov stránky a množstvo aktualizácií. Ak vaša stránka vyžaduje väčšie prenosové pásmo a webový priestor, požiadajte od vášho poskytovateľa službu, ktorá takýto výkon hravo zvládne.