utorok 2. augusta 2011

Zabudnite na predvolený priečinok s dokumentmi (Word 2003/2007/2010)

Ak v Microsoft Worde zvolíte Save As alebo Open, Word automaticky otvorí v dialógovom okne priečinok Dokumenty (My Documents). Ak máte tendenciu pracovať s dokumentmi z iného priečinka ako sú Dokumenty, ušetríte drahocenný čas tým, že si tento priečinok nastavíte ako predvolený.

Zvoľte Tools | Options z menu a kliknite na kartu File Locations. V zozname File Types vyberte možnosť Documents a kliknite na tlačidlo Modify. V dialógovom okne nastavte požadovaný priečinok a kliknite na tlačidlo OK. Kliknutím na tlačidlo OK zatvorte dialógové okno Options. Odteraz Word automaticky ponúkne pri otváraní/ukladaní dokumentov váš priečinok.

Vo Worde 2007 (2010) kliknite na tlačidlo Microsoft Office (File) a potom kliknite na Word Options (Options). Kliknite na Save, potom nájdite textové pole Default File Location, kliknite na tlačidlo Browse a zmeňte pracovný priečinok.


Bez ohľadu na priečinok, v ktorý ste si zvolili ako predvolený, Word si pamätá, v ktorom priečinku ste pracovali počas posledného spustenia MS Wordu a automaticky ukladá a otvára súbory z tohto priečinka. Napríklad, ak váš predvolený priečinok je disk C:, tento priečinok sa otvorí vždy pri prvom spustení programu Word. Ale ak prejdete do priečinka v lokálnej sieti, aby ste otvorili alebo uložili dokument, pri ďalšom kliknutí na tlačidlo Salve As alebo Open sa už otvorí tento priečinok. Keď zatvoríte a znova otvoríte Word, Save As alebo Open otvoria dialógové okno s priečinkom nastaveným na disk C:.