štvrtok 4. augusta 2011

Zmena funkcie vypínača na notebooku (Windows)

Prepnutie počítača do pohotovostného režimu má niekoľko jasných výhod. Nielen, že šetrí batériu notebooku tak, že počítač je v stave nízkej spotreby elektrickej energie a jeho LCD monitor a pevný disku sú vypnuté, ale počítač sa rozbehne oveľa rýchlejšie, ako keby ste ho mali úplne vypnutý a čakali ste na kompletné spustenie operačného systému. Najlepšie zo všetkého je, že po prebudení z pohotovostného režimu bude vaša pracovná plocha vyzerať presne tak, ako to bolo, keď ste vstúpili do pohotovostného režimu.

Ak sa často presúvate, určite oceníte rýchly spôsob, ako spustiť pohotovostný režim. Postupujte takto:
  1. Otvorte Ovládací panel (Control Panel) a v zobrazení podľa kategórií kliknite na odkaz Performance And Maintenance a potom kliknite na odkaz Power Options. Ak používate klasické zobrazenie, kliknite na ikonu Power Options. Vo Windows 7 nájdete možnosť Power Options, ak kliknete na odkaz Hardware and Sound.

  1. V dialógovom okne Power Options vyberte záložku Advanced. Vo Windows 7 kliknite v ľavej časti kliknite na odkaz Choose what the power buttons do.V časti sekcii Power Buttons zobrazte rozbaľovací zoznam When I Press The Power Button On My Computer a nastavte Stand By (Sleep).

  1. Kliknutím na tlačidlo OK zatvorte otvorené okná.
Ak teraz stlačíte na notebooku tlačidlo napájania, systém okamžite prejde do pohotovostného režimu. Opätovným stlačením tlačidla ho dostane znova do pracovného režimu.