pondelok 26. septembra 2011

Viete používať štýly? (Word 2003/2007/2010)

Ak už viete, ako vytvoriť nový štýl v Microsoft Worde, jeho aplikácia na časti textu je veľmi jednoduchá. Ak chcete použiť štýl na odsek textu, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

Ak chcete použiť vlastný štýl vo Worde 2007/2010, označte si akýkoľvek text a kliknite na štýl v zozname rýchlych štýlov alebo otvorte panel Styles, kde si môžete štýl vybrať zo zoznamu.

Ak pracujete s Wordom 2003 alebo jeho staršou verziou, vyberte jeden alebo dva odseky v dokumente. Pomocou menu Format l Style And Formatting otvoríte panel so štýlmi. V zozname štýlov vyhľadajte štýl, ktorý chcete použiť a kliknite na jeho názov.

Ak v zozname nemôžete nájsť štýl, ktorý ste vytvorili, potrebujete zmeniť zobrazovanie štýlov. Otvorte pracovný panel so štýlmi a kliknite na tlačidlo Options. V dialógovom okne Styles Pane Options si zvoľte All Styles z ponuky možností Select Styles To Show. Z možností Select How List Is Sorted si vyberte možnosť Alphabetical. Pomocou týchto nastavení zaručíte, že sa vám budú zobrazovať všetky štýly.