pondelok 28. novembra 2011

Ako dostať často používané príkazy na panel Rýchly prístup (Office 2007/2010)

Rozhranie Office 2007/2010 neposkytuje veľké možnosti prispôsobenia prostredia. Ak máte radi svoje vlastné panely nástrojov, pás kariet vám pripraví drsné prebudenie. Napriek tomu si môžete prispôsobiť panely nástrojov.

Na panel Rýchly prístup (Quick Access) si môžete pridávať príkazy, ktoré používate najčastejšie. Panel sa nachádza vedľa tlačidla Office (nad pásom). V predvolenom nastavení panel s nástrojmi Rýchly prístup zahŕňa ikony, ktoré umožňujú uložiť dokument, vrátiť späť akciu a opakovať akcie.

Ak chcete pridať viac akcií do panela s nástrojmi Rýchly prístup, kliknite na rozbaľovaciu šípku na jeho pravej strane. Môžete pridať bežné ikony, ako je napríklad New, Open, Quick Print a Print Preview.

Navyše si môžete vybrať viac príkazov, ak z rozbaľovacieho zoznamu otvoríte okno Options. Odtiaľ môžete pridať niekoľko príkazov, ktoré sa nezobrazujú v rozbaľovacom zozname. Stačí si vybrať kartu z rozbaľovacieho zoznamu Choose Commands From a nájsť príkazy, ktoré chcete pridať do panela s nástrojmi Rýchly prístup. Potom kliknite na tlačidlo Add na presunu príkazu do zoznamu, ktorý zobrazí všetky príkazy na paneli s nástrojmi Rýchly prístup.

Túto techniku môžete použiť vo všetkých programoch balíka Office 2007/2010 vrátane aplikácií Word, Excel a PowerPoint.