piatok 11. novembra 2011

Klávesové skratky pre Internet Explorer

Nasledujúce klávesové skratky môžete okamžite použiť pri svojej práci s Internet Explorerom v prostredí Windows 7 a zvýšiť tak produktivitu. Všetko, čo potrebujete, je trochu trpezlivosti pri učení sa a trochu obratnosti, aby ste ich dobre využili.

  1. Stlačte [Ctrl] D a rýchlo uložíte webovú stránku do zoznamu obľúbených stránok. Ak pridávate veľa stránok do zoznamu obľúbených položiek počas surfovania, môže byť frustrujúce a nepríjemné zakaždým zastaviť surfovanie, aby ste mohli choose Favorites | Add to Favorites a potom v dialógovom okne kliknúť na tlačidlo OK.
  2. Stlačte [Backspace] pre návrat na predchádzajúcu zobrazenú stránku. Pri prechádzaní viacerými stránkami sa často potrebujete rýchlo vrátiť na stránky, ktoré ste predtým navštívili. Opakovaným stlačením [Backspace] sa posúvať späť cez navštívené webové stránky, a stlačením klávesy [Shift] [Backspace] sa posuniete vpred.
  3. Stlačte [Alt] D a automaticky presuniete kurzor do riadka s adresou. Ak máte tendenciu navštíviť viac webových stránok, pravdepodobne zadávate novú URL adresu stránky do riadka s adresou neustále. Takto presuniete kurzor do riadku s adresou a ihneď môžete zadať novú adresu.
  4. Stlačte [Ctrl] + [Enter] a skrátite dobu písania. Táto skratka vám v IE ušetrí čas, aby ste nemuseli pridať www. pred a .com pri zadávaní adresy. Napríklad, ak chcete navštíviť http://www.newhorizons.com, zadajte newhorizons a stlačte [Ctrl] + [Enter]. Internet Explorer automaticky pridá predponu www. a príponu .com a okamžite vás dostane za zadanú webovú stránku.