pondelok 14. novembra 2011

Klávesové skratky pre Internet Explorer (2. časť)

Dnes vám prinášame 2. časť IT kurzu, kde nájdete klávesové skratky na zvýšenie produktivity pri práci s Internet Explorerom. Všetko, čo potrebujete, je trochu trpezlivosti pri učení sa a trochu obratnosti, aby ste ich dobre využili.

  1. Stlačte [Ctrl] F a môžete začať vyhľadávať. Ak na webových stránkach často hľadáte v texte konkrétne kľúčové slová, pravdepodobne použijete Edit | Find (On This Page), čím zobrazíte dialógové okno. Ak namiesto toho použite [Ctrl] F klávesovú skratku, úplne sa vyhnete použitiu menu.
  2. Stlačte [Alt] [Home] a ihneď sa vrátite na svoju domovskú stránku. Ak ste surfovali po internete dlhší čas a chcete sa rýchlo vrátiť na svoju domovskú stránku, stlačte kombinácie [Alt] [Home].
  3. Stlačením [Tab] sa presuniete na ďalší riadok na webovej stránke. Ak sa dostane na text s odkazom, stačí stlačiť [Enter] a prejdete na stránku, ktorá zodpovedá odkazu.
  4. Stlačte tlačidlo [F4] ak chcete zobraziť zoznam webových stránok, ktoré ste navštívili. Pomocou šípky hore alebo dole môžete listovať medzi odkazmi a nájsť ten, ktorý chcete.