pondelok 21. mája 2012

Dve časové pásma v kalendári (Outlook)

Pri práci s ľuďmi v inom časovom pásme je dobré poznať ich aktuálny čas. Ale je ľahké zabudnúť, koľko hodín treba k nášmu aktuálnemu času pripočítať alebo odpočítať. Jednoduchý spôsob, ako si udržať prehľad, je pridanie druhého časového pásma do kalendára v programe Outlook.

Skôr než začnete, zobrazte kalendár v pohľade Day View alebo Work week View, takže môžete vidieť panel s časom, ktorý zobrazuje hodiny vo vašom kalendári. Potom kliknite pravým tlačidlom na panel s časom a vyberte Change Time Zone z kontextového menu. Prípadne môžete zvoliť Tools | Options z menu, kliknete na tlačidlo Calendar Options a následne kliknite na tlačidlo Time Zone.

V dialógovom okne Time Zone vyberte možnosť Show An Additional Time Zone a v rozbaľovacom menu Time Zone nastavte časové pásmo. Do poľa Label zadajte meno oblasti, pre ktorú si chcete uchovať aktuálny čas. V tomto okamihu si možno budete chcieť pridať meno aj k pôvodnému časovému pásmu. Urobte to v časti Current Time Zone. Následne opakovane kliknite na tlačidlo OK, až kým sa dostanete späť do kalendára. Druhé časové pásmo sa bude zobrazovať vedľa vášho aktuálneho časového pásma.