pondelok 14. mája 2012

Vytvorenie poznámok v programe Outlook

Najjednoduchší spôsob, ako udržať poznámku v Outlooku zobrazenú na pozadí, je nechať ju otvorenú po jej vytvorení (alebo otvoriť existujúcu poznámku), potom jednoducho minimalizovať Outlook a pokračovať v bežných činnostiach. Až kým nezatvoríte Outlook, poznámka ostane zobrazená a vy ju môžete vytiahnuť do popredia alebo minimalizovať rovnako ako všetky ostatné aplikácie alebo okná s dokumentmi.

Ak chcete vytvoriť poznámku, otvorte aplikáciu Outlook, kliknite na paneli na Notes – následne budete vidieť všetky existujúce poznámky. Kliknite na tlačidlo New na paneli Standard toolbar alebo kliknite pravým tlačidlom myši v okne Note Information Viewer a z kontextovej ponuky vyberte New Note. Keď sa otvorí okno s prázdnou poznámkou, zadajte ľubovoľný text, ktorý chcete zahrnúť. Teraz môžete minimalizovať Outlook a poznámka zostane zobrazená. Ak otvoríte ľubovoľné nové okno s inou aplikáciou, vaša poznámka bude prekrytá, ale znova sa objaví, keď toto okno zatvoríte alebo minimalizujete.

Ak chcete zmeniť farbu poznámky, priradiť ju ku kontaktom, vytlačiť alebo poslať e-mailom, kliknite na ikonu Note v pravom hornom rohu poznámky a vyberte zodpovedajúci príkaz z rozbaľovacieho menu. Svoju poznámku môžete kedykoľvek zmeniť alebo pridať k nej nový text. Outlook uloží informácie a formátovanie pri zatvorení okna s poznámkou alebo Outlooku (podľa toho, čo sa stane skôr).