utorok 19. júna 2012

Už nikdy nezabudnete odpovedať na e-mail (Outlook 2003)

Outlook umožňuje označiť správy a kontakty vlajkou (flag). Iné typy položiek programu Outlook, ako napríklad položky kalendára a úloh (ktoré majú svoje vlastné pripomienkovanie) nemožno označiť. Podobne nemôžete označiť ani poznámky alebo položky denníka. Používatelia aplikácie Outlook typicky vytvárajú úlohu alebo udalosť (udalosti nie sú len pre schôdzky) tak, že skopírujú informácií z e-mailovej správy do inej položky programu Outlook, ktorú práve vytvárajú.

Ak chcete označiť na sledovanie e-mailovú správu, zobrazte priečinok Doručená pošta (Inbox) a otvorte správu, na ktorú musíte nejakým spôsobom reagovať. Zvyčajne e-mailová správa obsahuje všetky informácie, ktoré potrebujete mať po ruke, keď budete na ňu reagovať.

Lepšie riešenie je vybrať Actions | Flag For Follow Up, alebo stlačiť [Ctrl + Shift + G]. Môžete tiež kliknúť na tlačidlo Flag For Follow Up. Zobrazí sa dialógové okno. Z rozbaľovacieho menu Flag To vyberte typ vlajky. Každá je navrhnutá tak, aby vám správne osviežila pamäť v určitom okamihu v budúcnosti. Niektoré z možností zahŕňajú výzvu na telefonát, reakciu, prečítať niečo alebo skontrolovať.

Vyberte si taký typ vlajky, ktorý najvhodnejšie reprezentuje úlohu. Často je dostačujúca vlajka, ktorá je nastavená ako predvolená. K pripomienke doplňte ešte termín, dokedy má byť úloha splnená (Due By). Ak ste nastavili všetky potrebné informácie, kliknite na tlačidlo OK. Nastavená pripomienka sa zobrazí v okne so správou. Zvoľte File | Save a zatvorte okno správy. V priečinku Doručená pošta, uvidíte pri správe červenú vlajku.