piatok 13. júla 2012

Môžem vrátiť odoslaný e-mail? (Outlook 2010)

Všetci sme to urobili - odoslali sme e-mail a o pár minút neskôr sme to oľutovali. Alebo sme poslali e-mail s otázkou na niekoľkých ľudí a dostali odpoveď, ktorú sme potrebovali v okamihu, keď sme klikli na tlačidlo Odoslať. V oboch prípadoch by pomohlo, keby sme počkali pár minút.

Ak ste náchylní k chybám pri odosielaní e-mailov, zvážte, či by nebolo lepšie pár minút počkať. Dobrou správou je, že môžete v Outlooku nastaviť oneskorenie pomocou pravidla. Ak chcete nastaviť pravidlo odložiť odchádzajúce správy, postupujte takto:
  1. V programe Outlook 2010 kliknite na ponuku File > Info a potom v spodnej časti kliknite na tlačidlo Manage Rules & Alerts.
  2. Zobrazí sa okno The Rules and Alerts. Kliknite na tlačidlo New Rule...
  3. V sekcii Start from a blank rule vyberte možnosť Apply rule on messages I send. Kliknite na tlačidlo Next.
  4. V ďalšom okne nevyberajte žiadne možnosti, ale kliknite na tlačidlo Next.
  5. Pretože sme si nevybrali žiadne podmienky, Outlook vás vyzve na potvrdenie, že chcete pravidlo aplikovať na všetky odoslané správy. Kliknite na tlačidlo Yes a potvrďte, že je to správne.
  6. Ďalej vyberieme akciu. Zaškrtnite možnosť Defer delivery bz a number of minutes. V dolnej časti okna kliknite na modrý odkaz „a number of“ a v dialógovom okne Deferred Delivery, ktoré sa zobrazí, nastavte počet minút, koľko má Outlook čakať pred odoslaním e-mailov. Po zadaní, kliknite na tlačidlo OK a potom na tlačidlo Next.
  7. Ak chcete, nastavte výnimky a kliknite na tlačidlo Next.
  8. V poslednom kroku zadajte názov pravidla a kliknite na tlačidlo Finish.