piatok 3. augusta 2012

Vytvorte si vlastný podpis k e-mailu (Outlook 2003/2007/2010)

Ak chcete pracovať efektívne, musíte ušetriť čas najlepšie automatizovaním opakujúcich sa úloh. Mali by ste napríklad využívať opakujúce sa činnosti v kalendári, či využívať pridanie automatického podpisu do vašich e-mailov. Vo vašom podpise môžete mať svoje meno, názov spoločnosti, telefónne číslo, adresu, adresu webovej stránky, slogan spoločnosti alebo akékoľvek iné informácie, ktoré chcete zdieľať s vašimi e-mailovými príjemcami. Potom stačí niekomu posielať e-mail a napísať "Zavolajte mi v prípade akýchkoľvek otázok" a príjemca má úplné kontaktné údaje, ktoré potrebuje na odpoveď.

Ak chcete pridať automatický podpis v programe Microsoft Outlook, v hlavnej ponuke vyberte Tools | Options, a potom kliknite na kartu Mail Format. V sekcii Signature(s) kliknite na tlačidlo Signatures. Následne kliknite na tlačidlo New v dialógovom okne Create Signature. Zadajte popisný názov pre váš podpis – to je obzvlášť dôležité, ak používate viac podpisov. Potom zvoľte Start with a blank signature a kliknite na tlačidlo Next.



V textovom poli zadajte informácie do textu podpisu, ktoré chcete zobraziť vo svojom podpise. Kliknite na tlačidlo Finish a potom kliknite dvakrát na tlačidlo OK pre zatvorenie otvorených dialógových okien. Teraz, keď vytvárate novú správu, váš podpis sa automaticky zobrazí na konci správy. Ak by ste rovnako chceli zahrnúť podpis do odpovedí a správ zasielaných ďalej, v sekcii Signature na Mail Format karte vyberte podpis z rozbaľovacieho zoznamu Signature for replies and forwards.

Vo verzii Outlook 2010 kliknite na páse na kartu Home a následne na tlačidlo New E-Mail. V novom okne na vytvorenie e-mailu rozbaľte ponuku ikony Signature, ktorá sa nachádza v skupine Include, a kliknite na možnosť Signatures.


Kliknite na tlačidlo New a do vstupného poľa okna New Signature zadajte popisný názov pre podpis. V časti Edit signature pridajte informácie, ktoré chcete zobraziť vo svojom podpise. Potom kliknite na tlačidlo Save a kliknutím na Ok zatvoríte okno Signatures and Stationery.