piatok 11. januára 2013

Máte radšej revízie v bublinách alebo v riadku? (Word 2007/2010)

Revízie v programe Microsoft Word ponúkajú výborný prostriedok pre všetkých, ktorí pracujú s rôznymi verziami dokumentov, prípadne spolupracujú na dokumente s viacerými autormi. Ak dávate prednosť zobrazeniu revízií v bublinách na okraji textu, tak môžete byť prekvapení, ak otvoríte dokument v MS Worde a neuvidíte žiadne bubliny, len množstvo preškrtnutého textu. Ako to zmeniť?

Toto nastavenie je spravidla predvolené a je nastavené hneď po inštalácii aplikácie Microsoft Word. Má svoje výhody, keďže vidíte pokope všetky zmeny, ale je nepraktické, ak potrebujete čítať súvislý text. Preto väčšina používateľov preferuje zobrazenie revízií v bublinách.

Ak chcete zmeniť nastavenie, kliknite na kartu Review (Posúdiť). V skupine Tracking kliknite na odkaz Show Markup, čím zobrazíte rozbaľovaciu ponuku.


V ponuke kliknite na možnosť Balloons a následne v ďalšej kontextovej ponuke kliknite možnosť Show Revisions in Balloons. Ak by ste chceli znova zapnúť riadkové zobrazenie revízií, stačí ak bude postupovať podľa tohto návodu a v poslednom kroku zvolíte možnosť Show All revisions Inline. Kombináciou obidvoch zobrazení je možnosť Show Only Comments and Formatting in Balloons, kedy budú v bublinách zobrazené len komentáre a formátovanie a všetky ostatné zmeny v texte budú zobrazené priamo v riadkoch.