utorok 19. marca 2013

Tri spôsoby, ako vyťažiť maximum z virtualizácie


Mnoho ľudí si uvedomuje výhody virtualizácie desktopov, ako je prístup k ich pracovnej plochu z mnohých miest bez toho, aby museli priniesť svoje dáta so sebou. Avšak, keď budete kombinovať virtualizáciu desktopov s inými technológiami, môžete využívať ďalšie výhody, ktoré môžu mať veľký vplyv na to, ako efektívne budete pracovať.


Tu sú tri možné použitia virtualizácie desktopov, ktoré vám môžu pomôcť zvýšiť produktivitu práce a pohodlie:
  • Virtualizácia desktopov umožňuje virtualizáciu telefonovania. Napríklad, môžete spustiť Cisco Unified Personal Communicator na virtuálne pracovnej ploche a mať audio a video pripojenie k rozhraniu, kde pracujete. Týmto spôsobom môžete byť vždy na vašej pobočke bez nutnosti nosiť so sebou špeciálne zariadenia.
  • Môžete ušetriť licenčné náklady s on-demand virtuálnymi aplikáciami. Virtuálne aplikačné servery, ako je Citrix ZenApp vám umožnia získať aplikácie, ktoré potrebujete na virtuálnej pracovnej ploche "just in time" a iba vtedy, keď ich budete potrebovať, takže nemusíte platiť za individuálnu licenciu pre každého používateľa.
  • Tablety s dokovacou stanicou môžu slúžiť ako nové terminály. Za starých čias, používatelia pristupovali k serverom pomocou obrazovky a klávesnice, pretože im poskytovali maximálny výpočtový výkon spolu s pohodlnou pracovnou plochou. Tablet pripojený k virtuálnej ploche maximalizuje zdroje podobným spôsobom.