streda 29. mája 2013

Výhody IT certifikácie


Mnoho IT profesionálov investovalo čas aj finančné prostriedky do získania IT certifikácie. Ale mnohí profesionáli sa stále spoliehajú len na svoje vedomosti a váhajú, či to má pre nich zmysel . Ak sa neviete rozhodnúť, v tomto príspevku nájdete niekoľko argumentov, prečo sa oplatí investovať do certifikácie.



Odštartujte svoju kariéru.
Relevantné a aktuálne certifikácie vám môžu pomôcť vyniknúť a postúpiť v kariére, čo vedie k vzniku nových pracovných príležitostí a zvýšeniu platu. Ako sa neustále vyvíjajú technológie, rozširujúce sa možnosti cloudu vytvárajú väčší dopyt po certifikáciách orientovaných na cloudové riešenia.
  • 60 % držiteľov certifikácie hovorí, že certifikácia viedla k novej práci *
  • 58 % držiteľov certifikácie hovorí, že certifikácia im zvýšila plat alebo odmeny *
  • 92 % zvýšenie dopytu po cloudových zručnostiach ako pred rokom **


Demonštrujte svoje vedomosti a dokážte svoju hodnotu.
Overenie znalosti uznávanou certifikáciou ukazuje hlbšie znalosti o technológiách, ktoré sú kritické pre väčšinu organizácií. Zamestnávatelia uznávajú hodnoty, ktoré certifikovaní profesionáli prinášajú do organizácií a mnoho z nich požaduje certifikáciu od uchádzačov.
  • 80 % IT manažérov verí, že efektívny tréning je rozhodujúce pre úspech projektu ***
  • 91 % zamestnávateľov berie v rámci prijímacích kritérií ohľad na certifikáciu ****


Zdroje: *Network World and SolarWinds, IT Networking Study, Oct 2011; **Wanted Analytics, Hiring Demand for Cloud Computing Skills Skyrocketing, Mar 2012; ***IDC MarketScape, Worldwide IT Education and Training 2012 Vendor Analysis, Feb 2012;**** Microsoft, Microsoft Certification Program Satisfaction Study, April 2012