štvrtok 14. apríla 2011

10 dôvodov, prečo začať používať Microsoft Office 2010

Najnovšia verzia Microsoft Office 2010 prináša upravený vzhľad, odstraňuje niektoré nepríjemnosti a ťažkosti starších verzií – a zároveň zvyšuje výkon. K nástrojom balíka Office 2010 máte prístup z webu, stolného PC, alebo dokonca cez smartphone, čím sa zvyšuje mobilita a zlepšuje komunikácia. Okrem toho je tu pridaných veľa nových komponentov.

  1. Komunikačnými nástrojmi šetrí cestovné náklady.
    Office 2010 pomáha šetriť čas a peniaze tým, že poskytuje komunikáciu prostredníctvom jednotnej komunikačnej technológie a zdieľanie dokumentov z programu Microsoft Word, PowerPoint a Excel bez potreby prepínania aplikácií. Toto robí virtuálne stretnutia viac efektívne, takže členovia tímu môžu vykonať viac práce bez toho, aby boli v rovnakej miestnosti.
  2. Pracujete ako tím efektívnejšie a stihnete dokončiť prácu načas.
    Spolupráca umožňuje viacerým ľuďom pracovať na rovnakom dokumente v rovnakom čase, reagovať rýchlejšie a dodržať termíny. S Office 2010 môže viac členov tímu pracovať na dokumentoch Wordu 2010 a PowerPointu 2010 a môžu ľahko zistiť, kto ďalší ešte pracuje na jednotlivých sekciách.
  3. Použitie Office je kdekoľvek a na akomkoľvek zariadení.
    S Office Web Apps si môžete prezrieť a urobiť drobné úpravy dokumentov v aplikáciách Word, Excel, PowerPoint a OneNote 2010 z ľubovoľného podporovaného vyhľadávača, napr. Internet Explorer, Firefox alebo Safari. Všetky zmeny sa uložia a zobrazia presne tak, ako ste chceli, takže môžete hladko prejsť z desktopu na web a naopak.
  4. Získate kontrolu nad svojím e-mailom a kalendárom.
    Outlook 2010 vám môže pomôcť získať kontrolu nad svojím dňom s manažérskymi konverznými nástrojmi, kalendárom náhľadom a ďalšími. Zostanete lepšie organizovaní, majte vždy aktuálne informácie s menšou námahou a rýchlo nájdite potrebné informácie.
  5. Robte dôležité obchodné rozhodnutia v správnom čase.
    Excel 2010 poskytuje nástroje na lepšiu vizualizáciu dát. Kľúčové poznatky môžete ľahko získať a čísla rýchlo transformovať do formy, ktorú môžete zdieľať s ostatnými. K dispozície máte možnosti, ako zobraziť trendy v jednotnej bunke, môžete si vybrať z viacerých štýlov a ikon v podmienenom formátovaní a zvýrazniť konkrétne položky ako "MAX / MIN" na jedno kliknutie.
  6. Vytvorte si sofistikovaný marketing v rámci firmy a zviditeľnite svoje podnikanie.
    Office 2010 vás posadí do režisérskeho kresla, čo vám umožní vytvárať oslnivé prezentácie v aplikácii PowerPoint 2010. Vaše podnikanie môže znížiť náklady tým, že zníži potrebu využívať multimediálne nástroje tretích strán alebo dizajnové spoločnosti.
  7. Umožňuje zamestnancom pracovať v režime offline a vaše podnikanie sa posunie vpred.
    SharePoint Workspace 2010 umožní každému stiahnuť si obsah zo SharePointu a pracovať s nim na svojom počítači aj bez internetového pripojenia. Týmto sa uľahčí pomocou technológie SharePoint používanie nástrojov na spoluprácu v rámci celej firmy.
  8. Keďže rýchlejšie nájde, čo potrebujete, budete produktívnejší.
    Office 2010 rozširuje panel nástrojov vo všetkých aplikáciách, takže ľahšie nájdete potrebné príkazy. Nový pohľad Microsoft Office Backstage (dostupný vo všetkých aplikáciách okrem Communicator) dáva používateľom rýchly prístup k dôležitým operáciám, ako je zobrazenie informácií o dokumentoch, ukladanie, tlač a zdieľanie.
  9. Chráni prichádzajúcu poštu pred škodlivými útokmi.
    Office 2010 ponúka funkciu Procted View, ktorá vám pomôžu chrániť sa pred malware vo vašich e-mailových prílohách a internetových súboroch, rovnako ako aj v aplikáciách Wordu, PowerPointu a excelovských dokumentoch.
  10. Udržujte správne detaily na správnom mieste.
    Pomocou OneNote zachytíte všetko od denných tržieb až po novinové články z webu. Všetko môžete mať prístupné a poruke. Môžete dokonca vytvoriť doplnkové poznámky, ktoré budú na vašej obrazovke, kým budete pracovať a rôznymi inými programami, takže môžete udržať svoje myšlienky organizované počas vykonávania viacerých úloh.

Vyberte si z našich kurzov pre Microsoft Office 2010 a môžete sa dozvedieť ešte viac z veľkého množstva noviniek.