streda 17. októbra 2012

Akceptovať všetky zmeny v dokumente (Word 2007/2010)

Zvýraznenie zmien (funkcia track changes) v dokumente, na ktorom pracujú viacerí autori so sebou prináša veľa výhod. Príkladom takejto spolupráce môže byť jazyková korektúra textu. Jazykový korektor opraví text, zmeny zvýrazní, ale objednávateľ korektúry si potrebuje text skontrolovať, či náhodou nedošlo o obsahovým zmenám. Ak so zmenou v dokumente súhlasí, potrebuje prijať alebo v opačnom prípade odmietnuť.

Prijať každé zmenu v dokumente zaberie veľa času. Jednoduchšie je skontrolovať celý dokument a nakoniec prijať všetky zmeny naraz. Všetky zmeny prijmete tak, že na páse kliknete na kartu Review. V skupine Changes kliknete na rozbaľovaciu šípku, ktorá sa nachádza v dolnej časti tlačidla Accept. Rozbalí sa vám kontextové menu, v ktorom zvoľte možnosť Accept all changes in document.  Všetky vyznačené zmeny v dokumente budú prijaté.

Rovnakým spôsobom môžete odmietnuť všetky zmeny. Namiesto tlačidla Accept, stačí rozbaliť ponuku Reject a v kontextovom menu zvoliť možnosť Reject all changes in document.